tisdag 26 januari 2010

8/12 och 9/12-09

Lämnade Maun tidigt för att åka mot gränsen och Kasane, campen för natten. Lång resdag där vi bland annat fick stanna för "disease control", alltså, samtliga i bussarna fick kliva av för att rengöra sina skor i något som skulle likna någon slags desinfektion, men i mina ögon liknade det mer en plö av lera. Kändes bara som att man blev skitigare. Helt surrealt egentligen. Folk tror att vi har mul- och klövsjuka. Vidskepliga människor. Tycker synd om alla åsnor som vandrar runt i sin ensamhet här längs vägarna.

Nu är vi i the ghostland, Zimbabwe. Victoriafallen väntar och imorgon väntar äventyr. Här är känslan speciell. Det känns att det är ett land i kris. På resturangerna börjar servetrisen med en lång lista med saker som inte finns på menyn, i butikerna finns ingen växel, det finns inte ens en valuta. Köpte en triljonsedel för en dollar. Helt sjukt.

Våra nya medresenärer har anlänt. 10 nya människor som följer med upp till Nairobi. Många äldre... vet inte hur de ska lyckas ersätta de fina som åker hem om en vecka, det kommer bli svårt, det kommer bli omöjligt!

Imorgon Raftar vi i Zambezi, överlever vi det, blir det bungy på fredag, sen lionwalk och sunset cruise.

Kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar