onsdag 6 oktober 2010

20-21/12

Nu har vi lämnat Malawi och kommit till Dar Es Saalam, Tanzania. Det har varit två oändliga resdagar på bussen, snittat 12 timmars per dag. Men nu är vi Äntligen framme och kan nu konstatera att vi har korsat Afrika från västkust till östkust. Motsvarar cirka 1000 mil på 41 dagar! Det känns att det börjar dra ihop sig, snart är det bara två veckor till hemfärd.

De senaste dagarna har vi haft svält (om man nu vågar uttrycka sig så här) och droppen var idag innan lunchen när de sista nödmariekexen tog slut. Man kliver upp fem på morgonen och inser att det knappt finns någon frukost kvar. Detta pågrund av att det inte funnits några matvaror att tillgå i Malawi. Den tragiska verkligeheten. Man lär sig dock att inte gnälla. Bit ihop istället för bryt ihop. Fast här händer det att man smått bryter ihop också. Saknad, hunger, snarkande människorm, svett, oväder, förkyldning är sånt jag brukar få små sammanbrott över.

Vi bor på en jättefin camping här i Dar Es Saalam, alldeles vid indiska oceanen, 32 grader i vattnet. Pissvarmt. Men ack så härligt. Här stannat vi hela dagen imorgon för avkoppling, sol och bad. Vissa åker in till stan men det är jag för lat för, jag ska ligga i en solstol på stranden istället.

I övermorgon åker vi till Zanzibar för julfirande och massa mer sol och bad. Ska bli underbart det med!

Nu är klockan mycket! Vi har nyss ätit middag (22:00). Imorgon bjuds det på sovmorgon, men man lär vakna klockan sex när solen går upp. I natt sover vi under stjärnhimmel :)

Konstaterande sen sist:

* I Tanzania måste vi stanna och väga bussen typ hela tiden, ingen fattar varför (inte konstigt på att vi aldrig kommer fram...)

* För att inte bussen ska bli skrot när vi ska åka färja med den, måste alla tränga ihop sig till en stor fet klump längst fram så att inte hela underredet smäller bort. Väldigt vidrigt. Men bussen överlevde och därför var det väl värt det.

* I Malawi säger man att allt är "cheap as mango" Och förresten, Mangon här är helt jäkla bäst, världens goaste frukt.

* Man håller på att lessna på människor efter 41 dagar tillsammans, men det är ändå fascinerande hur bra vi står ut ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar