onsdag 6 oktober 2010

23/12

Dagen före Julafton

Så kom vi till Zanzibar efter några svettiga timmar köandes på buss och på färja. Jag hade inga särskilda förväntningar på boendet, hade gissat på ett halvsunkigt hostel där vi typ skulle sova i 10-manna rum. Tänk vad fel man kan ha! Vi slapp det. Istället bor vi på ett SUPERFINT hotell med magisk utsikt och dessutom i DUBBELRUM. Helt overkligt. Att bara var två personer i ett rum har aldrig varit bättre. Det märks när folk behöver vara ifrån varandra, så läget kunde inte varit bättre. Lite lugnare, lite tystare, lite fler trötta blickar.. Ny energi tack. Nu ser jag fram emot den kommande veckan på Zanzibar, den lilla lilla ön ute i Indiska Oceanen.

Imorgon är det JULAFTON (!) Galet. det går inte ha en julafton i sån här hetta, shorts och linne och en Pina Colada, det är ingen julafton. Kalle anka blir utbytt mot krydd och frukttur ..Inte okej. Men julen ska ändå firas, såklart. Vi börjar dagen med kryddtur, sedan åker vi till stan, sen blir det julbuffé och lite julklappsutdelning och därpå lite julfest. Det kan nog bli bra, trots de tropiska omständigheterna.

På tal om något helt annat, så är det helt underbart att sova i en riktig säng. En skön säng. Efter att ha "tältat" i två månader tackar min rygg mig. det här hade varit perfekta stället att ha sina käresta. Hade varit så mysigt. Zanzibar är ju lite av en romantisk pärla..

En annan sak, det är väldigt skönt att kunna gå på toa i natt, haha, slipper klättra ner för en stege mitt i natten, rulla ur sovsäcken och orientiera sig ut ur mygggnätet (vilket brukar resultera i att man väckt hela bussen). Nu blir det en veckas toafrihet! JIPPI.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar